IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Yahoo! съкращава 5% от служителите си по света

Въпреки спада на финансовите резултати за тримесечието те се оказаха по-високи от средните прогнози

09:13 | 22.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Yahoo! съкращава 5% от служителите си по света

Американската интернет компания Yahoo! обяви съкращения на 5% от служителите си по света. Печалбата на фирмата за първото тримесечие е намаляла със 78% на годишна база до 118 млн. долара.

Обявените съкращения ще засегнат около 600 души, като приблизително толкова бяха закритите позиции и миналата година. Мерките са придружени и от други стъпки към свиване на разходите, уточняват от групата, цитирани от АФП.

Силното понижение на печалбата за изминалите три месеца не изглежда толкова голямо, ако се вземе предвид, че резултатът за съответния период на 2008 г. беше „надут“ от излизането на борсата на китайския сайт AliBaba, от който Yahoo! държи 40%.

Продажбите на компанията за тримесечието са намалели с 13% спрямо преди година и възлизат на 1,58 млрд. долара. Средните очаквания на анализаторите бяха за продажби от 1,20 млрд. долара.

Прогнозите на групата за настоящото тримесечие са за продажби между 1,425 и 1,625 млрд. долара, а експертите посочват 1,22 млрд. долара.

От Yahoo! казват, че не са имунизирани срещу сегашната икономическа криза, но с едно добро управление на разходите могат да й устоят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:48 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още